ЏИХАДИСТИЧКИ ЈУРИШ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: За Курде постоји само једна опција - ево шта су рекли Руси

Новости онлине/Ђ. М.

20. 12. 2020. у 15:08

ПРОТУРСКИ џихадисти су синоћ наставили да изводе артиљеријске нападе на градић Аин Иса у провинцији Рака, који ће по свој прилици бити место кључне битке између сунитских екстремиста и Курда.

ЏИХАДИСТИЧКИ ЈУРИШ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: За Курде постоји само једна опција - ево шта су рекли Руси

Фото: Принтсцреен

Према локалним изворима које преноси либански портал Ал Масдар, џихадисти су ракетама засули и села Ал-Мушарифа и Ал-Џаба.

Иако курдске Сиријске демократске снаге (СДФ) још увек нису одговориле на кршење споразума о прекиду ватре из октобра 2019. године, чини се да више немају избора, пошто се протурски џихадисти припремају за велику операцију и напад на Аин Ису.

Локални активисти су известили да су примећена џихадистичка појачања која су конвојима пристигла у ту област, и који су се одмах упутили ка линији фронта.

Извори из Сиријске арапске армије рекли су за Ал Масдар да је руска војна полиција свесна да џихадисти крше споразум о прекиду ватре, али и да Турци сигурно неће одустати од покретања напада на Курде и њиховог избацивања и/или уништења у Аин Иси.

Сиријска арапска армија има мали број јединица у Аин Иси, и све чешће се помиње могућност да ће Курди склопити споразум са Дамаском.

Тиме би велика појачања сиријске војске почела да стижу на северозапад провинције Рака и спасла Курде чија је позиција све гора из дана у дан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)