АЗЕРИ НАПАДАЈУ, ЈЕРМЕНИ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ: Хитна седница у Јеревану, траже од Русије да заустави нови рат

Новости онлине

13. 12. 2020. у 12:53

АЗЕРИ НАПАДАЈУ, ЈЕРМЕНИ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ: Хитна седница у Јеревану, траже од Русије да заустави нови рат

Фото: Принтсцреен

ПРЕМИЈЕР Јерменије Никол Пашињан сазвао је седницу Савета за националну безбедност након нових сукоба у Нагорно-Карабаху.

Данас су и министри одбране Русије и Јерменије, Сергеј Шојгу и Варагшак Арутјуњан разговарали у Москви о кршењу режима прекида ватре у Карабаху.

- Азербејџанске оружане снаге су 12. децембра нарушиле тачке трилатералне декларације од 9. новембра, окупиле додатни лични састав, војну технику и тешку артиљерију и извеле напад на села Хин Тагер и Хцаберд у Гадрутском рејону Арцаха (Карабаха). Јерменски министар одбране, који се налази у радној посети Русији, о овоме је разговарао са руским министром одбране - наведено је у саопштењу јерменског министарства.

Према подацима Министарства одбране Јерменије, азербејџанске снаге су успеле да уђу у Хин Тагер, а такође и да се веома приближе Хцаберду.

Са друге стране, Азери тврде да је у току антитерористичка операција.

Министарство одбране је нагласило да јерменски војници нису напустили територију Карабаха у подручју Гадрута и да су извели неколико диверзија.

- Том приликом је погинуло четири, а повређено двоје војника. Рањен је и један цивил. Служба државне безбедности Азербејџана је морала да изведе антитерористичку операцију - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)