НАЈВЕЋА РУСКА ТАЈНА ИЗБЛИЗА: До сада невиђени снимци - погледајте како изгледа убитачни "Авангард" (ВИДЕО)

Новости онлине

13. 12. 2020. у 10:14

ТЕЛЕВИЗИЈА „Звезда“ први пут је представила спољни изглед руске интерконтиненталне балистичке хиперсоничне ракете „Авангард“.

НАЈВЕЋА РУСКА ТАЈНА ИЗБЛИЗА: До сада невиђени снимци - погледајте како изгледа убитачни Авангард (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Телевизија подсећа да су домаће ракете крајем 20. века достигле висок ниво поузданости и борбене ефикасности. Услед вишегодишњег развоја дате области, најновији ракетни комплекс са ракетом „Авангард“ укључен је у састав наоружања прошле године.

Ракета је уживо представљена у једној од сала академије као модел за проучавање најновијих ракетних технологија. Међутим, у сали се не налази само она, већ је близу ње распоређено још неколико руских ракета, али је управо „Авангард“ тај који се издваја у односу на друге.

- Јединственост те класе је у томе што сви присутни примерци имају прорезе на својим површинама. Питомац који долази у ту салу да слуша не само да проучава теоријски део, већ и у пракси затим може стварно да погледа и осети то о чему учи. Односно, ступајући већ у трупе, он визуелно зна где шта може наћи, чему може да приступи и шта да покуша - изјавио је шеф академије, генерал мајор Леонид Михолап.

С тим у вези, он је нагласио да на академији могу да студирају искључиво држављани Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)