МЕРЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ У Италији се смањује број заражених короном

Танјуг

07. 12. 2020. у 09:50

МЕРЕ ДАЈУ РЕЗУЛТАТЕ У Италији се смањује број заражених короном

Фото: ЕПА

НАЈНОВИЈИ епидемиолошки биланс у Италији показује да строге анти-ковид мере које је увела влада дају резултате - у једном дану забележено је 18.000 новозаражених, што је половина мање него пре само седам дана.

Смањује се и број преминулих - у последња 24 сата зарази су подлегле 564 особе, пише агенција Анса.

Дневни билтен Министарства здравља је у знаку случаја покрајине Абрузо, чији је председник одлучио да регију, по емидемиолошком стању, премести из такозване црвене у жуту зону, сто значи ублажавање анти-ковид мера.

Такве одлуке су у надлежности владе, која је у овом случају најавила да ће одлуку оспорити.

Због побољшања епидемиолошке ситуације у половини од 20 италијанских регија анти-ковид мере су ублажене, а то значи да се отварају барови, ресторани, шопинг центри, пизерије.

Остаје на снази забрана међурегионалног саобраћаја и путовања, што је мера коју је оштро критиковао председник севрене регије Ломбардија Атилио Фонтана.

Он тврди да је таква одлука у време празника Божића и Нове Године "ван памети" и да забрана може проузроковати друштвене и људске проблеме.

Фонтана тражи да парламент поништи ту владину одлуку.

Регија Ломбардија је финансијски и центар велике индустрије земље, први случајеви ковида-19 у Италији појавили су се управо у тој регији која је свих ових месеци од како траје пандемија корона вируса на првом месту по броју заражених и преминулих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)