ЦНН ПРОВОЦИРА: Бајден већ популарнији него што је Трамп икада био

Танјуг

06. 12. 2020. у 23:58

ПОДРШКА јавности новоизабраном председнику САД Џоу Бајдену порасла је за шест процентних поена, на 55 одсто, од избора у поређењу са оним пре избора, док је подршка јавности председнику Доналду Трампу пала за три поена на 42 одсто, према Галоповој анкети.

ЦНН ПРОВОЦИРА: Бајден већ популарнији него што је Трамп икада био

Фото АП

Бајденов тренутни рејтинг највиши је од фебруара 2019. године, два месеца пре него што је прогласио кандидатуру за председника, када је износио 56 одсто. Трампова популарност заостаје за највишим рејтингом током његовог мадатата, 49 одсто у априлу, током почетних фаза пандемије корона вируса.

Према овим подацима, Бајден је популарнији него што је Трамп био у било ком тренутку откако је почео са кандидатуром за председника у јуну 2015. године.

Према ЦНН-у, највиша повољна оцена у било којој анкети за Трампа била је након победе на изборима 2016. године. Његов повољан рејтинг износио је 50 одсто у анкети Блумберг Њуз коју су спровели Селзер и компанија.

Трамп заправо никада није прешао 50 одсто ни у једној анкети уживо.

Поређења ради, Бајден је то учинио више пута, између осталог на анкетама ЦНН, Фокс Њуз и Њујорк Тајмс у октобру.

Бајденов повољни рејтинг тренутно изгледа слично оном који је имао бивши председник САД Барак Обама на почетку свог другог мандата 2013. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)