НАПАДНУТ ДОЊЕЦК: Има погинулих, устаници узвратили и оборили непријатељску летелицу

Novosti online

04. 12. 2020. у 10:34

НАПАДНУТ ДОЊЕЦК: Има погинулих, устаници узвратили и оборили непријатељску летелицу

Фото: ЕПА

ДВА устаника самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) погинула су у минобацачком нападу украјинских оружаних снага, саопштила је Народна милиција ДНР.

Напад је почео у петак ујутру, 4. децембра, а на јужни део ДНР испаљено је 12 мина калибра 120 милиметара.

- У непријатељском нападу два наша браниоца су задобила смртне повреде. Главни циљ украјинских војника, који су отворили циљану ватру на наше посматраче, био је погибија заштитника републике - рекао је представник Народне милиције.

Истовремено је саопштено да су устаници ДНР оборили беспилотну летелицу коју су украјинске оружане снаге користиле за корекцију ватре.

У Донбасу су 27. јула ступиле на снагу додатне мере за обезбеђивање примирја. Договор укључује забрану било које врсте ватре, распоређивање тешког наоружања, офанзивне и диверзионе акције, а предвиђа и дисциплинску одговорност за нарушавање споразума. Очекује се да ће примена мера обезбедити потпуни прекид ватре у Донбасу. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

prellee

04.12.2020. 11:08

Lijansa koja želi nauditi Rusiji i Pravoslavnom življu. Bolje rečeno savez islamsko Turski i katooličko Ukrajinski koji želi rat. E, majko Rusijo, uvijek kidišu na tebe i žele te pokoriti, a tvoj najveći usud je što si bogata a narod tvoj voli slobodu.