ДЕМОКРАТЕ ЛЕГАЛИЗУЈУ ИЗБОРНУ КРАЂУ У САД? Тешке оптужбе републиканског сенатора о новом закону (ВИДЕО)

Новости онлајн

03. 12. 2020. у 13:00

ДЕМОКРАТЕ ЛЕГАЛИЗУЈУ ИЗБОРНУ КРАЂУ У САД? Тешке оптужбе републиканског сенатора о новом закону (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/ CNBC Television

РЕПУБЛИКАНСКИ сенатор Том Корон како законодавни приоритети Демократских конгресмена укључују национални мандат за гласање поштом, легализацију прикупљања гласачких листића и укидање захтева за идентификацију са фотографијом за гласање.

- Традиција је да нова већина у Конгресу задржава свој главни приоритет за оно што они називају Х.Р. 1 - Резолуција број један - први закон који је представљен - објаснио је Котон.

- Х.Р. 1, под командом Ненси Пелоси, био је радикалан закон о изборном закону који би налагао универзално гласање путем поште у свакој држави уније. Требало би да државе дозволе сакупљање гласачких листића. Не би забранила само идентификацију са фотографијом - што је [потребно] - забранила би чак и верификацију потписа.

"Х.Р. 1", назван „Законом о народу“, на националном нивоу би наложио аутоматско слање гласачких листића регистрованим бирачима за изборе, док ће државама забрањивати захтеве за идентификацију са фотографијом за предају гласачких листића или верификацију потписа гласачких листића, пише Брајтбарт.

Он наставља:

- Х.Р. 1 наметнуо би драконска ограничења на трошење новца у кампањи, тако да републиканци и конзервативци не могу да троше сопствени новац да бисмо избацили нашу поруку, док се демократе ослањају на технолошке гиганте и главне медије како би своју поруку изнели. Тако нажалост, не видим како Ненси Пелоси и демократе у Конгресу предузимају много корака да заштите сигурност наших избора, тако да ће то заиста бити на републиканцима на државном нивоу - посебно у оним државама које су имале проблема избори имају највеће проблеме - у наредне две до четири године - попут Пенсилваније, попут Мичигена, попут Висконсина - да предузму кораке да заштите интегритет својих гласачких листића. 

- У свим тим државама имамо републиканска законодавна тела - додао је Котон.

- 2022. могли бисмо да имамо републиканске гувернере, па бих само подстакао све наше колеге републиканце у државама које су имале проблема да пажљиво погледају своје изборне законе, јер можете да усвојите сву пореску политику коју желите, можете да прођете све образовне политике, али ако сте у државном законодавству и немате изборе са интегритетом, никада не можете бити сигурни да ће те промене остати у будућности.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)