САД ЧЕКА НАЈМРАЧНИЈА ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА У ИСТОРИЈИ: Директор центара за контролу болести - децембар, јаунар и фебруар ће бити тешка времена

Танјуг

03. 12. 2020. у 12:13

САД ЧЕКА НАЈМРАЧНИЈА ЗДРАВСТВЕНА КРИЗА У ИСТОРИЈИ: Директор центара за контролу болести - децембар, јаунар и фебруар ће бити тешка времена

Фото: Танјуг АП

ДИРЕКТОР америчких Центара за контролу и превенцију болести Роберт Редфилд упозорио је да ће пандемија ковид-19, која још увек бесни у целој земљи, представљати најмрачнију здравствену кризу у историји те земље током наредних неколико месеци, пре него што вакцине постану широко доступне.

Трезвена порука једног од највиших здравствених званичника у земљи уследила је након прослава празника Дана захвалности у којем су милиони Американаца занемарили упозорења да избегавају путовања и велика окупљања, чак и са великим порастом броја случајева ковид-19, преноси Ројтерс.

Поред огромних губитака живота, земља се суочава и са чињеницом да је здравствени систем затегнут до тачке пуцања, рекао је Редфилд. Према његовим речима, зараза је сада досегла све крајеве земље и наставља да се шири много стрмијом путањом од било ког претходног таласа пандемије.

- Реалност је да ће децембар, јануар и фебруар бити тешка времена - рекао је Редфилд уживо у презентацији коју је организовала Фондација америчке привредне коморе.

- Заправо верујем да ће то бити најтеже време у историји јавног здравља ове нације - поручио је званичник.

До данас је више од 270.000 Американаца умрло од ковид-19. А утицајни Институт за метрику и оцену здравственог стања Универзитета у Вашингтону предвидео је да би тај број могао да достигне скоро 450.000 до 1. марта без већег поштовања мера социјалног удаљавања и ношења маски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)