„НАПАД ЗАПАДА НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ НА БЕЛОРУСИЈУ?!” Хатилев упозорио да је Русија угрожена са три стране

Novosti online

03. 12. 2020. у 09:08

ШЕФ противавионских ракетних снага команде специјалних снага Руског ваздухопловства (2007-2009) Сергеј Хатилев није искључио употребу нуклеарног оружја од стране Запада у Белорусији или Украјини.

„НАПАД ЗАПАДА НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ НА БЕЛОРУСИЈУ?!” Хатилев упозорио да је Русија угрожена са три стране

Фото: Free Images Pixabay

Коментаришући објаве западних медија за медијски центар ,,Патриот" да нуклеарни рат није тако страшан као што се раније мислило, експерт је рекао да на тај начин Запад припрема јавно мњење за нуклеарни рат у Европи.

- На Западу припремају јавно мњење, припремају државе и војне организације за употребу оружја са малим нуклеарним потенцијалом. Пре свега, припрема се Европа, јер се складишта нуклеарног наоружања налазе у Турској, у бази ,,Рамштајн" у Немачкој и другим западноевропским земљама. Пре свега, они су припремљени - рекао је Хатилев, а преноси ФАН.

Према мишљењу стручњака, Сједињене Државе и њихови савезници могу да угрозе Русију са три стране: из Европе, из Јапана и из арапских земаља и појаса руских јужних република.

- Али на југу тренутно нема тактичког нуклеарног оружја, осим у Пакистану и Кини. У северном правцу, преко Северног леденог океана, можемо пружити најмоћнији отпор и тамо је употреба нуклеарног оружја нецелисходна - објаснио је експерт.

Тактичко нуклеарно оружје Запада, према мишљењу Сергеја Хатилева, може се користити не у Калињинграду или Донбасу, већ на граници са Русијом.

- То се може учинити у региону Белорусије или у Украјини, али не и у Донбасу - нема циљева - рекао је експерт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)