„НА СЛЕДЕЋУ АМЕРИЧКУ ПРОВОКАЦИЈУ ТРЕБА ЗАПУЦАТИ!” Руски стручњак, ветеран рата у Авганистану веома оштро

Novosti online

03. 12. 2020. у 08:15

ЛИДЕР Руског савеза авганистанских ветерана Франц Клинцевич сматра провокације америчке војске и њених савезника на ваздушној и воденој територији Руске Федерације нечувеним и оцењује поступке руске стране као попустљиве.

„НА СЛЕДЕЋУ АМЕРИЧКУ ПРОВОКАЦИЈУ ТРЕБА ЗАПУЦАТИ!” Руски стручњак, ветеран рата у Авганистану веома оштро

Фото: Принтскрин

Стручњак је за "Патриот" медија групу нагласио да је крајње време да руска војска употреби оружје против оних који крше руске границе.

- Време је да поставимо дрске војнике на та места. Тај менталитет постоји међу америчком војском - то помпезно америчко понашање господара живота постоји свуда и може се пратити чак и у Европи. Они се према нама понашају као према другој класи и, на жалост, ово (кршење граница Руске Федерације) није нека врста пропагандног чина, то је норма - они се тако позиционирају - рекао је Клинцевич.

Према његовом мишљењу, ако Русија не почне оштро сузбијати упаде на своју територију, Американци ће и даље користити сваку прилику да бродовима или авионима уђу у руску земљу, као у случају разарача у заливу Петра Великог, који сматрају спорном територијом.

- Број ових догађаја је већ превелики. Време је да се одговори. Сада је капетан руског брода упозорио да ћемо их, ако наставе, изгурати. Мислим да треба да пуцамо: ако уђу на нашу територију, морамо да пуцамо - рекао је Клинцевич.

Стручњак је подсетио да се, док су совјетске трупе биле у Авганистану, понашање руских војника веома разликовало од понашања Американаца.

- Никада нисмо пуцали ако нису почели да пуцају на нас. Када су Американци ушли ту, заједно са представницима 57 земаља света, тамо су народу повукли црте и на плакатима на различитим језицима писало је: „Ушли смо у ову линију - пуцамо“. Верујте ми, тамо је убијено више особа, укључујући и децу, само зато што многи не разумеју шта је тамо написано или уопште не знају да читају. Нисам крволок, али мислим да већ у овој серији провокација морамо показати зубе - треба проактивно пуцати - правда свој став стручњак, а преноси ФАН.

Клинцевич разуме да ће у овом случају доћи до сукоба, али, с обзиром на тренутну ситуацију, не види други начин за отрежњење противника Руске Федерације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)