АЛБАНКА ЗАКЛАЛА ДЕВОЈЧИЦУ (7): Наочиглед родитеља јој пререзала врат, па тврди да се не сећа

Novosti online

02. 12. 2020. у 20:05

- ТИ си покушала да ме убијеш - викала је жена албанске националности током крвавог пира. Она је касапила девојчицу (7) пререзавши јој грло, а све пред очима ужаснутих родитеља: То је био насумичан напад у марту ове године у Болтону, у Америци.

АЛБАНКА ЗАКЛАЛА ДЕВОЈЧИЦУ (7): Наочиглед родитеља јој пререзала врат, па тврди да се не сећа

Depositphotos

Ово је испричала дана на суђењу Албанка која је починила монструозан злочин који је потресао САД.

Елтиона Скана (30) оптужена је за убиство ножем Емили Џоунс (7).  Девојчица се возила на свом скутеру у Квинс парку у Болтону, а њени отац Марк Џоунс и мајка Сара Барнс стајали су у близини.

Скана, која је имала менталних проблема, седела је на клупи, а у руци је имала нож који је раније купила у продавници у центру Болтона, објашњено је на рочишту крунског суда у Манчестеру.

Емили је јурила да стигне мајку те је протрчала поред Скане, која је устала и пререзала јој врат једним потезом.

Пре напада, који се догодио око 14.15 сати, сведок је приметио жену, за коју се верује да је Скана, и описао је како је изгледала “узнемирено” и “празног погледа”.

Мајкл Брејди, тужилац, рекао је на суду да, иако Емилина мајка више није била у вези са Емилиним оцем, отишла је у парк и договорила да се тамо обоје нађу. Емили, која се возила на свом скутерчићу, угледала је мајку у даљини, а потом рекла оцу:

- Тата, тата, желим да идем код маме - рекла је и скочила.

- Ти си покушала да ме убијеш - викала је жена албанске националности током крвавог пира. Она је касапила девојчицу (7) пререзавши јој грло, а све пред очима ужаснутих родитеља: То је био насумичан напад у марту ове године у Болтону, у Америци.

Емили је позвала мајку, али је ова која није чула због удаљености и чињенице да је имала слушалице на ушима.

- Емилин пут до мајке одвео ју је право пред убицу која ју је ухватила и једним покретом пререзала грло ножем, а затим је бацила на земљу. Интеракције између Емили и оптужене није било. Емили је убрзо умрла од задобијене ране - рекао је тужилац.

Албанка Скана, која од 2014. живи у Великој Британији, покушала је да побегне наоружана ножем, али га је у једном тренутку ставила у свој ранац, где је касније пронађен.

Брејди је рекао и да је пролазник Тони Канти, који је био у шетњи са супругом и ћерком, био сведок убиства и како је чуо како Скана виче на Емили и баца је на земљу. Скана је вриснула: “Покушала је да ме убије”.

- То је поновила и пролазећи поред Кантија. У тој фази, Канти “није имао појма колико је ситуација озбиљна, није видео нож и није схватио да је Емили смртно рањена”, рекао је Брејди.

Био је “довољно” забринут да потрчи за Сканом, док је његова супруга викала за њим да има нож. Накратко је изгубио Скану из вида, али је убрзо сустигао па је “ударио и гурнуо” на земљу. Скана је пала на леђа и господин Канти је успео да је задржи до доласка полиције.

Брејди је рекао да је Скана причала о кућним пословима и својој породици, али и о томе да је Канти убио девојчицу док је он савладавао. Када је Канти рекао полицији да држи осумњичену младу девојку, Скана је одговорила: “Ја сам девојчица, ја сам дете.”

Брејди је рекао на суду да је Емилин отац видео особу на клупи како стоји изнад његове ћерке, али је мислио да је Емили пала са скутера и да јој ова пружа помоћ. Међутим, тада је чуо жену како виче: “Избодена је ножем”.

Отац је видео да је оптужена почела да бежи са нечим “тамним и прилично дугим” у руци. Отишао је до Емили и видео да крвари из врата, а онда је покушао да јој помогне.

Није се ни померала нити причала, један човек му је пружио мајицу у покушају да зауставе крв са Емилиног врата. Једна жена је дала прву помоћ и до ове фазе Џонс је био “избезумљен”.Тада је стигла Емилина мајка и били су сведоци стизања болничара који су покушали да спасу Емили. Ипак, претрпела срчани удар и пребачена је хеликоптером у болницу Салфорд Ројал, па је проглашена мртвом нешто пре 16 часова.

Сведок Јан Робинсон је пре напада приметио жену, која се подудара са Сканиним описом, која је седела прекрштених ногу поред клупе у парку.

- Привукла му је пажњу му јер је он, како је описао, приметио њено узнемирено понашање - рекао је Брејди.

Хасан Ахмед, који је видео напад, описао је да је видео оптужену како седи на клупи пре него што је устала, подигла капуљачу и напала Емили с леђа. Видео је Сканину руку како је Емили пререзала гркљан ножем.

- Све се догодило брзо толико да Емили није имала времена да реагује - рекао је тужилац.

Амхед је тада видео Емили како се “држи за грло” и да је оптужена баца на земљу пре него што је побегла.

Скана из Болтона појавила се преко видео позива из болнице Рамптон под високим степеном обезбеђења у округу Нотингам и признала кривицу за убиство из нехата.

Али она пориче да је убила Емили. Скана је порекла било какво сец́ање да је Емили избола ножем.

Брејди је рекао да је полиција која ју је ухапсила приметила да је око прстију обмотала жице које стеже.

На питање чему служе, одговорила је: “Да бих помогла својим емоцијама”

Психијатар др Фарел ју је касније проценио и рекао да “није баш добро” и да је у питању параноична шизофреничарка, што је довело до тога да “чује гласове, халуцинира и постаје насилна”.

Закључено је да је она имала “устаљену историју” параноичне шизофреније која је показивала знаке “активне психозе, укључујући параноју, могуће заблуде, неку раздражљивост и да је била превише чувана у младости”.

Скана је накнадно приведена према Закону о менталном здрављу.

(Дејли мејл)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)