ПРОДАВАЋЕ ЛАЖНЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНЕ? Интерпол послао драматично упозорење, криминалци неће презати ни од чега да би зарадили

Novosti online

02. 12. 2020. у 18:24

ПРОДАВАЋЕ ЛАЖНЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОРОНЕ? Интерпол послао драматично упозорење, криминалци неће презати ни од чега да би зарадили

Илустрација / Фото Танјуг-АП

МЕЂУНАРОДНА полицијска организација Интерпол данас је упозорила да би међународна мрежа организованог криминала могла да се устреми на нове вакцине против ковида-19 и покуша да убаци лажне, кривотворене вакцине у продају.

Из Интерпола је саопштено да је издато глобално упозорење у 194 земље чланице ове организације уз препоруку да се припреме за такву могућност и оперативно, на терену и на виртуелној мрежи, пренео је Ројтерс.

Упозорење се такође односи на могуће покушаје да се путем глобалне интернет мреже у понуди нађу лажне терапије које би могле да угрозе здравље и животе људи.

- Криминалне мреже такође ће циљати чланове јавности путем лажних веб страница и лажних лекова, што може представљати значајан ризик по њихово здравље, чак и живот - рекао је генерални секретар Интерпола Јурген Сток.

Интерпол је такође упозорио владе, фармацеутске компаније и логистичке организације да буду свесни покушаја криминалаца да се инфлитрирају у ланце снабдевања ковид вакцинама, преноси РТ.

- Неопходно је да органи за спровођење закона буду припремљени што је могуће више за оно што ће бити напад свих врста криминалних активности повезаних са вакцином, због чега је Интерпол издао ово глобално упозорење - навео је

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)