АЛИЈЕВ: Има покушаја да се омете споразум о Карабаху

Novosti online

01. 12. 2020. у 10:32

АЗЕРБЕЈЏАНСКИ председник Илхам Алијев каже да има покушаја да се омете споразум о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху.

АЛИЈЕВ: Има покушаја да се омете споразум о Карабаху

Фото: Пред.админ.Азерб

- Ако неко жели да се умеша у изјаву која је потписана 10. новембра, наићи ће на наш жесток став. Таквих покушаја има, а њихов циљ је да наруши споразум јер он очигледно неке веома нервира тиме да се овде појавио нови формат безбедности. У изјави је фиксирано формирање заједничког турско-руског центра - рекао је Алијев у обраћању грађанима.

У исто време, додао је он, неке нервира и то што се изјава поштује.

- Нико не може да се меша у наше ствари, у постигнути споразум. Оно се спроводи и мора да се спроводи - рекао је Алијев и додао да се режим прекида ватре у целини поштује.

У међувремену, турско Министарство одбране саопштило је да је са Русијом потписан споразум о формирању заједничког центра чији је задатак мониторинг примирија у Карабаху.

- Технички преговори између Русије и Турске о формирању и функцонисању центра су завршени, споразум је потписан - наводи Министарство.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)