„ШТА ЈЕ С ВАМА?” Путин прекорио чиновнике, а имао је објективан разлог (ВИДЕО)

Novosti online

29. 11. 2020. у 16:50

„ШТА ЈЕ С ВАМА?” Путин прекорио чиновнике, а имао је објективан разлог (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

РУСКИ председник Владимир Путин је током састанка у Усоље-Сибирском прекорио чиновнике без капа. У Иркутској области је тада било 20 степени испод нуле.

У видео-обраћању са председником учествовали су вицепремијерка Викторија Абрамченко, губернатор Иркутске области Игор Кобзев, стални представник председника у Сибирском федералном округу Сергеј Мењајло и градоначелник Усоље-Сибирског Максим Торопкин.

На снимку који је објавила телевизија „Русија 1“ приказано је да су они скинули капуљаче и капе чим је председник ступио на везу. Видевши то, Путин је замолио чиновнике да ставе капе на главу.

- Ставите капе, хладно је - смрзнуће вам се уши. Озбиљно, обуците се. Шта је с вама? Још ћете се, не дај Боже, разболети - рекао је председник.

Градоначелник Усоља-Сибирског је касније признао у интервјуу новинару Павлу Зарубину да је било хладно, али да је могло да се издржи пола сата.

​- Први човек државе, директан пренос - објаснио је он разлог скидања капуљаче.

Раније је руски лидер изјавио да је избегнута „права еколошка катастрофа“ у граду Усоље-Сибирскоје.

- Спречено је ширење токсичних материја, улазак хемикалија у водне путеве, чије последице би могле бити непредвидљиве. Најопаснији предмети су локализовани и ликвидирани. Успели смо да спречимо еколошку катастрофу, ако не и катастрофе - рекао је раније председник Русије.

У граду Усоље-Сибирскоје у Иркутској области дуги низ година је радила фабрика „Усољехимпром“ која производи трихлоретилен, епихлорохидрин, метални натријум, калцијум хипохлорит, калцијум карбид, водоник пероксид и друге хемикалије. Фабрика је престала са радом 2010. године, јер је банкротирала и није испунила своје обавезе и елиминише нагомилане штетне материје. Стручњаци су објаснили да на територији постројења постоји велики број контејнера са отпадом који су у лошем стању. Ако се не учине напори да се они отворе и поново запечате, могло би доћи до ванредне ситуације и испуштања хемикалија.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)