СТАЊЕ ЈЕ БОЉЕ, АЛИ НЕ ДОБРО: Италијани се питају како ће провести божићне празнике?

Танјуг

29. 11. 2020. у 10:45

СТАЊЕ ЈЕ БОЉЕ, АЛИ НЕ ДОБРО: Италијани се питају како ће провести божићне празнике?

Фото: ЕПА

СВЕ бројке које показују епидемиолошко стање у Итаљи, у опадању су, али власти ипак упозоравају да се не смеју смањити превентиве мере ограничења против ковида-19 јер је, по речима председника Високог института за здравство (ИШ) Силвија Брусафера, стање заразе корона вирусом “на пола”, јавља Анса.

- То значи да је заустављено експоненцијално ширење вируса, али он је и даље ту око нас, једнако опасан и зато све анти-ковид мере остају и даље на снази -рекао је Брусаферо.

И даље је пуно преминулих, у последња 24 сата 686 пацијената је умрло од заразе корона вирусом, саопштило је Министарство здравља.

Према најновијем саопштењу ИШ, просечна старост преминулих је 80 година, а инфицираних 48 година.

У Италији се и даље води јавна дебата у медијима, на друштвеним мрежама и путем званичних саопштења о томе како ће се моћи обележити предостојећи празници Божић и Нова година.

С тим у вези, Анса преноси речи медицинске сестре из Кремоне Елене Паљарини.

Њена фотографија, снимљена када је преморена од посла у болници са ковид пацијентима, заспала са главом на тастатури компјутера, постала је симбол борбе против пандемије, а за свој рад је одликована медаљом председника Италије.

- И ја има породицу, волела бих с њима да проведем празнике, али нећу то учинити, не овога Божића који ћу провести помажући оболелима од корона вируса - каже Елена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)