ЛОНДОН И ПАРИЗ ПРОТИВ МИГРАНАТА: Удруженим снагама да спрече пут миграната преко Ламанша

Танјуг

28. 11. 2020. у 23:18

ВЕЛИКА Британија и Француска потписале су споразум о спречавању преласка миграната преко Ламанша, а обе земље су се сложиле да ће повећати број полицијских патрола на рути којом је ове године прошло више од 8.000 људи.

ЛОНДОН И ПАРИЗ ПРОТИВ МИГРАНАТА: Удруженим снагама да спрече пут миграната преко Ламанша

Фото: Танјуг/АП

Британска министарка унутрашних послова Прити Пател и њен колега из Француске Жерар Дарманин потписали су споразум о спречавању мигрантских рута преко Ламанша, преноси Гардијан.

Пател и Дарманин су се сложили да ће број припадника француске полиције који партолирају Ламаншом бити дупло увећан, али још увек није саопштено колики ће број британских полицијских службеника бити ангажован на заустављају пролазака миграната.

Договорено је и да ће бити побољшана технологија надзора, као што су дронови, радари, камере и слично.

Споразум, такође, предвиђа мере за подршку за смештај миграната у Француској и мере за повећање безбедности на границама на лукама на северу и западу земље.

Број миграната који су у току ове године прешли Ламанш и дошли до Велике Британије премашио је 8.000, што је знантно више него прошле године, када је тај број износио 1.835.

Према скорашњем извештају, скоро 300 људи је изгубило живот док је покушавао да пређе Ламанш од 1999. године.

Нови споразум наишао је на противљење хуманитарних организација и активиста. Они тврде да ће услед оваквих одговора власти мигранти прибегавати још опаснијим рутама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији