ХРАНОМ ПРОТИВ КАНЦЕРА: Руски лекар саветује шта треба јести како би се спречиле онколошке болести (ВИДЕО)

Novosti online

28. 11. 2020. у 17:10

ХРАНОМ ПРОТИВ КАНЦЕРА: Руски лекар саветује шта треба јести како би се спречиле онколошке болести (ВИДЕО)

Фото: Русија 1 Принтскрин

ДОКТОР и ТВ водитељ Александар Мјасников говорио је о томе како људи могу спречити појаву различитих онколошких болести. Према речима лекара, много зависи од тога чиме се људи хране.

Миасников је за ТВ канал „Русија 1“ именовао низ производа којима се може знатно смањити ризик од рака. Међу њима је лекар уврстио јетру бакалара, јаја, харингу и млеко.

Управо у тим производима постоји велика количина витамина Д, толико неопходног за људско тело, чији пад може довести до развоја онколошких болести.

Према речима лекара, само 100 грама јетре бакалара садржи око 1000% дневне норме витамина Д, 100 грама харинге садржи 300%, а једно пилеће јаје садржи 22%.

Мјасников је нагласио да витамин Д смањује ризик од развоја неколико онколошких болести одједном, укључујући рак дебелог црева и дојке. Истовремено, приметио је да вишак витамина може да изазове  рак простате, о чему сведоче, према његовим речима, бројне студије.

Лекар се такође подсетио да је витамин Д једини који је људско тело способно да произведе само. Међутим, то захтева сунчеву светлост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)