РУСИ ИЗВРШИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ БОБМАРДОВАЊЕ: Небо гори, земља подрхтава

Novosti online

28. 11. 2020. у 15:48

РУСИ ИЗВРШИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ БОБМАРДОВАЊЕ: Небо гори, земља подрхтава

Фото: Принтскрин

СИРИЈСКЕ и руске ваздухопловне снаге наставиле су операције изнад централне Сирије овог викенда, пошто су њихови ратни авиони покренули неколико ваздушних напада на положаје Исламске државе (ИСИС/ИСИЛ/ИС/Даеш) у провинцијама Бадија Ал-Шам и источна Хама.

Према извештајима са терена, сиријски и руски ратни авиони започели су ударе на скровишта Исламске државе у пустињском региону у суседном округу Ал-Саан у Хами, преноси АМН.

Они су проширили своје ударе на јужни регион гувернората Ал-Ракка, где су погодили положаје Исламске државе код историјског града Ал-Ресафе.

У извештајима се наводи да ће се сиријско и руско ратно ваздухопловство окренути јужно од Ал-Ракка-е како би гађали борце Исламске државе у североисточном делу провинције Хомс, пошто су постигли низ директних удараца на терористичке положаје.

Овај најновији ваздушни напад руских и сиријских ваздухопловних снага догодио се само неколико дана након што је Исламска држава покренула моћан напад на положаје Сиријске арапске војске (САА) у близини Итхрије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)