ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ БИ-БИ-СИЈА: Пронађен мртав заједно са својим момком, полиција открила детаље

Novosti online

26. 11. 2020. у 16:22

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ ВОДИТЕЉ БИ-БИ-СИЈА: Пронађен мртав заједно са својим момком, полиција открила детаље

Фото: Танјуг/АП

ВЕТЕРАН Би-Би-Сијевог политичког дописништва који је обновио каријеру након што је због алкохолизма остао без дома, пронађен је мртав заједно са својим партнером у његовој спаваћој соби, без знакова повреда, јављено је у истрази.

Џон Стевенсон (68) који је емитовао многе приче из Вестминстера, укључујући одговор на нападе 11. септембра, умро је у свом дому у Абердеру у Јужном Велсу, у марту. Полиција није износила детаље о његовој смрти до сада због истраге.

Узбуну су подигле медицинске сестре које нису могле да ступе у контакт с новинаром, а полиција је морала на силу да уђе у његов посед. Тела Стевенсона и његовог партнера пронађена су на само на неколико метара удаљености.

Пост мортем преглед др Стефена Лидбитера из Универзитетске болнице у Велсу у Кардифу довео је до сазнања да се привремени узрок смрти наведе као "неутврђен". У истрази у Понтипрајду чуло се да полиција њихове смртне случајеве не третира као сумњиве.

Стевенсон, рођен у Бангору, Гвинеду, радио је као новинар више од четири деценије. Желео је да постане посланик, али је осећао притисак као хомосексуалац ​​"да се повинује".

Ветеран новинарства је редовно емитовао из Вестминстера за ББЦ Велс пре него што се повукао 2013. године. Стивенсон се придружио ББЦ-ју у Кардифу као истраживач, али је отишао "под великом етикетом" да је био алкохоличар.

Испричао је о својој "изгубљеној деценији" у којој је постао бескућник, изгубивши контакт са породицом и пријатељима. Стивенсон је описао хапшење као прекретницу, када је почео да се бори против своје зависности и придружио се ББЦ-ју поново 1997. године.

Приближио се улози политичког дописника пре пензионисања 2013. године. Шеф вести и актуелности за ББЦ Велс Гармон Рис рекао је:

- Био је артикулисани коментатор који је имао оштар ум и својим реторичким вештинама своје извештаје учинио незаборавним. Као што се данас сећамо Џона, сећамо се изузетно симпатичног лика са којим је било лепо радити.

Породица господина Стивенсона пристала је да се његово тело користи у медицинска истраживања. Мртвозорник је одложио истрагу до јануара 2022. Истрага о смрти његовог партнера није отворена истовремено.

Бивши челник Плејд Кимруа, лорд Дафид Виглеј одао је почаст господину Стивенсону, говорећи за "Нортх Wалес Ливе": "Џона сам познавао из дана у Арфоновом савету и наравно, касније и као дописника".

- Током тог времена упознао сам га боље јер је често извештавао о заједничкој грађи. За то време смо се прилично спријатељили.

- Веома сам га поштовао, био је савршен професионалац и знали сте ако му кажете нешто у поверењу да ће то поштовати.

(Дејли мејл)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)