МОГУ ДА ПОГОДЕ САМО СРЦЕ ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ: Шведским новинарима се привиђају руске ракете - Хитно прекинути односе са Москвом!

Новости онлајн

26. 11. 2020. у 16:19

МОГУ ДА ПОГОДЕ САМО СРЦЕ ЗАПАДНЕ ЕВРОПЕ: Шведским новинарима се привиђају руске ракете - Хитно прекинути односе са Москвом!

Фото: ЕПА

НОВИНАРЕ шведског листа „Dagens Nyheter“ уплашио је препород руске војске.

Аутори чланка сматрају да је модернизацији руске војске, наводно, претња за Европу. По њиховом мишљењу, сада државе континента треба да размисле о сопственој безбедности.

- Након распада СССР руска војска је била у рушевинама. Чак и за време рата са Грузијом није им све ишло како треба - убеђени су шведски новинари.

Ипак, борбене акције у Сирији, по мишљењу аутора чланка, показале су застрашујуће последице великог војног потенцијала.

- Сада у Русији постоје врло мобилни војни ресурси, напредни ловци и ракете прецизног навођења које могу да погоде само срце западне Европе - наводи се у чланку.

Мисао о самосталној одбрани европских граница, без помоћи САД, аутори називају „утопијом“ и надају се да ће Бајден „укинути глупу одлуку Трампа да повуче америчке снаге из Немачке“.

По мишљењу шведских новинара, државе Европе треба да прекину све везе са Русијом.

Немачку су позвали да „не гради гасовод са Путином“, а Француску да престане да верује да ће Русија постати партнер Европе.

Изјаве о „руској претњи“ се периодично чују из уста западних политичара, највише из балтичких република и Пољске. Међутим, Москва је више пута саопштавала да никад неће напасти ни на једну државу-чланицу НАТО-а.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)