ЈЕДАН ТВИТ ОБОРИО ВРЕДНОСТ БИТКОИНА? Тренутно је на најнижем нивоу у последњих 10 дана

Танјуг

26. 11. 2020. у 15:45

ЈЕДАН ТВИТ ОБОРИО ВРЕДНОСТ БИТКОИНА? Тренутно је на најнижем нивоу у последњих 10 дана

Фото АП

КАО што се и могло очекивати у неком тренутку, биткоин који је у протеклом периоду вртоглаво растао, данас је према последњим подацима пао на најнижи ниво у последњих 10 дана.

То се десило услед распродаје која се проширила и на друге мање дигиталне кованице. Вредност биткоина се снизила за чак 13 одсто, на 16.317 долара, а подсећамо - у среду је забележен максимум од 19.521 долар.

Ова алтернативна валута тренутно се тргује у паду од 8,0 одсто.

Иначе, биткоин, за који многи тврде да је валута будућности, ове године је ојачао за око 150%, и тиме достигао ниво који је незнатно испод његовог рекорда свих времена, а то је 19.666 долара.

Раст најпознатије светске криптовалуте подстакнут је потражњом за ризичнијом имовином, али оном која важи за отпорну на инфлацију. Ту су, свакако, и очекивања да ће дигитални новац ускоро бити широко прихваћен као средство плаћања.

Дванаестогодишња историја биткоина "зачињена" је вртоглавим успонима, али и оштрим падовима.

Овај актуелни пад трговци тумаче кроз настојање улагача да искористе рекордну вредност биткоина и остваре профит од инвестирања, а као један од узрока наводи се и твит генералног директора велике берзе криптовалута "Coinbase", Брајана Армстронга, у којем он изражава забринутост због увођења строгих правила у овој области.

Биткоин је данас са собом повукао и мање криптовалуте, а други по величини - етереум, пао је за око 13 одсто. XРП се стропоштао за чак 20 процената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)