ИНЦИДЕНТ У КАРАБАХУ: Погинуо војник у експлозији мине, рањен руски мировњак

Novosti online

23. 11. 2020. у 16:40

ИНЦИДЕНТ У КАРАБАХУ: Погинуо војник у експлозији мине, рањен руски мировњак

Фото: Танјуг/АП Пхото

ОФИЦИР руског контингента мировних снага рањен је када је експлодирала мина у Нагорно Карабаху, док је азербејџански војник погинуо, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, инцидент се десио док је заједничка група за размену тела погинулих војника коју чине руски мировњаци, представници војске Азербејџана, Министарства за ванредне ситуације Нагорно Карабаха и Међународног комитета Црвеног крста тражили погинуле у Тертерском региону Карабаха.

У подручју Мадагиза је експлодирала мина. Том приликом рањен је официр руског контингента мировних снага, док је један официр азербејџанске војске погинуо. Четири припадника Министарства за ванредне ситуације Нагорно Карабаха су повређена.

- Руски војник је пребачен у болницу у Баку, где му је пружена медицинска помоћ. Није у животној опасности - наводи се у саопштењу руске војске.

Како се наводи, заједничка група је формирана на иницијативу команде руских мировних снага ради трагања за погинулима током конфликта. Она већ недељу дана ефикасно ради.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)