МАПА СА 15 ТАЧАКА: Пашињан представио народу план за враћање стабилности

Танјуг

18. 11. 2020. у 19:06

НИКОЛ Пашињан, премијер Јерменије, представио је данас народу мапу са 15 тачака, рекавши да "она обезбеђује демократску стабилност", како би се смирили немири у Јерменији до којих је дошло након потписивања мировног споразума са Азербејџаном о Нагорно-Карабаху.

МАПА СА 15 ТАЧАКА: Пашињан представио народу план за враћање стабилности

Фото: Фејсбук

Неколико хиљада људи је протестовало у Јеревану тражећи оставку Пашињана, који је то одбио.

Међутим, два министра су дала оставку ове недеље током немира, док је председник Армен Саркисјан затражио ванредне изборе, пренео је АП.

У изјави датој путем Фејсбука, где је и представио мапу демократске стабилности у земљи, Пашињан је још једном рекао да сматра себе "одговорним за ситуацију".

- Такође, на мени је и да превазиђемо ситуацију и да осигурам стабилност и безбедност у држави - рекао је премијер.

Пашињанов план подразумева наставак преговарачког процеса о Нагорно-Карабаху под покровитељском Минск групе, а укључује и враћање јерменског становништва које је због сукоба напустило домове.

Такође, план је да се обнови уништена инфраструктура која ће остати под ингеренцијом јерменске стране у Нагорно-Карабаху, као и да се помогне повређеним војницима и породицима настрадалих у сукобима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Goran cirilicom

20.11.2020. 06:30

@rafa - Где? Па њега је Сорош довео да води рат, па када је ту примирије, сада треба иде? Сети се повлачења потписа Изетбеговића из мировног споразума за почетак рата у БиХ, а да не причам о намери Срба у РСК да се потпише "Z4" споразум, који су хрвати уз помоћ пар наших сада очигледно изманипулисаних лидера одбили и довели Олују уз немачку и америлку логистику. Стоп демократским ратовима и сатанизму, време је за мир и спасавање људскости у свету. И нама је црни облак над главом, зато мудро, и што Бајага каже, само нам је љубав потребна!