КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА: Недавно су прославили 63 године брака, а сада су умрли - у истом дану

Милица ОСТОЈИЋ, Рим - специјално за "Новости"

18. 11. 2020. у 17:53

ОЛГА и Винћенцо, она 83 он 82 године, пореклом из Пуље, живели су у Милану.

КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА: Недавно су прославили 63 године брака, а сада су умрли - у истом дану

Фото: Depositphotos

Венчали су се пре 63 године, недавно су прославили годишњицу брака. БИли су нераздвојни све док их корона вирус није раставио у двема болничким собама. Али и у смрти су били нераздвојни - отишли су заједно, у размаку од само једног сата.

У потрази за послом стигли давних година на север Италије, створили породицу. Живели су сложно, увек нераздвојни, радили све заједно. Он јој је увек у свему помагао, чак и у кухињи јој је помагао у спремању хране. У свему су били сложни, као једна душа. Прославили су 26. септемба 63 године брака.

- Знали су колико је опака реалност короне, јер имају више од 80 година. Излазио је само Винћенцо до апотеке, или да купи храну, и ипак су оболели обоје - прича унука која живи у околини Бергама. - Било им је лође десеатк дана, најпре се осетио лоше дека а потом бака. Упркос високој температури лекар их никада није посетио, преписао им је антибиотик и не видевши их, дао дијагнозу да је у питању грип. Тек 11. новембра када је било евидентно да је њихово здравствено стање више него лоше стигла је амбуланта и одвезла их заједно у болницу "Сан Ђерардо" у Монци.

Нису били у истој соби, али је Олга, која је била у нешто мање тешком стању, затражила да задржи јакну свога мужа, животног сапутника, "да га тако осети близу".

Четири дана касније отишао је заувек најпре Винћенцо, а сат времена касније Олга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)