ПОСТИЗБОРНИ ШОК У ЏОРЏИЈИ: Пронађено 2.600 неизбројаних гласова - очекује се да смање Бајденову предност!

Новости онлајн

17. 11. 2020. у 21:54

ЗВАНИЧНИЦИ Џорџије су, како се извештава, представили пакет од 2.600 додатних гласова који нису избројани на председничким изборима 3. новембра.

ПОСТИЗБОРНИ ШОК У ЏОРЏИЈИ: Пронађено 2.600 неизбројаних гласова - очекује се да смање Бајденову предност!

Фото: Танјуг/АП

Извештено је да је у руралном округу Флојд откривено 2.600 гласачких листића.

Када се преброји, очекује се мањак председника Доналда Трампа у односу на демократског председничког кандидата Џоа Бајдена, који тренутно износи 14.000 гласова, наводи се у извештају, позивајући се на званичнике. Трамп је прикупио 70 одсто гласова у руралном округу Северозапада.

Габриел Стерлинг, државни званичник за изборе, рекао је да се наводна грешка догодила јер званичници окружних избора нису учитали гласове са меморијске картице у скенер гласачких листића.

Наводну грешку описао је као "невероватну" и предложио да окружни изборни директор поднесе оставку.

Међутим, државни секретар Џорџије, Бред Рафенспергер, приметио је да су пребројани подаци у свим осталим државама широм државе помно пратили њихов првобитни број, додаје се у извештају.

Највећи амерички медији прогласили су демократског председничког кандидата Џоа Бајдена победником на председничким изборима 2020. године, одржаним 3. новембра.

Трамп је поднео неколико правних спорова, позивајући се на наводну превару бирача. Коалиција америчких савезних и државних агенција у заједничком саопштењу прошле недеље оспорила је Трампове тврдње, рекавши да су избори 2020. године били најсигурнији у историји те државе.

(Логично)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)