КОРОНА МЕРЕ "ПОТИСЛЕ" ГРИП: У овим земљама је рекордно низак број оболелих од сезонских респираторних инфекција

Танјуг

14. 11. 2020. у 10:08

КОРОНА МЕРЕ ПОТИСЛЕ ГРИП: У овим земљама је рекордно низак број оболелих од сезонских респираторних инфекција

Фото: Архива

ДА су епидемиолошке мере, а у крајњем случају и локдаун, итекако ефикасни алати у борби с вирусима, као и да је могуће истовремено оболети и од короне и од грипа, показало је истраживање које лондонски "Економист".

Графике приказују да је, на пример, на јужној хемисфери скоро заустављена сезона грипа у овој години.

Земље попут Аустралије, Аргентине, Чилеа, Новог Зеланда и Јужноафричке Републике бележе рекордно низак број оболелих од сезонског грипа, преноси портал Кликс.

У Аустралији је тако од маја до августа у периоду од 2015. до 2019. године просечно око 86.000 становника имало грип, а око 130 их је преминуло до 9. септембра 2020.

Такође, подаци показују да је од 96.294 тестираних у Аустралији, само 946 људи имало грип. На Новом Зеланду, од 159 узорака није забележен ниједан случај грипа.

У овој студији коришћени су подаци о пацијентима који су од јануара до априла били тестирани и на грип и на ковид-19.

Показало се да је 43 одсто случајева с корона вирусом и грипом умрло, у поређењу с 27 одсто оних који су били позитивни само на корона вирус. Случајеви истовременог оболевања обе болести забележени су и у САД.

Према овом истраживању, главни разлог ''''изостанка'''' грипа јесу увођење мера за спречавање ширења корона вируса, а једна од њих је и увођење карантина у неким земљама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)