СИРИЈСКА ВОЈСКА "ОПЕЉЕШИЛА" МИЛИТАНТЕ: Заплењена огромна количина оружја (ВИДЕО)

Novosti online

11. 11. 2020. у 00:06

СИРИЈСКА ВОЈСКА ОПЕЉЕШИЛА МИЛИТАНТЕ: Заплењена огромна количина оружја (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

СИРИЈСКА арапска војска (САА) запленила је ове недеље велику количину оружја које су оставиле милитантне снаге у јужном делу Сирије.

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), Сиријска арапска војска запленила је неколико оружја америчке производње, укључујући пушке и противтенковске ракете (АТГМ).

У видео снимку који је објавила САНА, репортер интервјуише сиријског војног официра, који га води у обилазак складишта оружја.

Официр показује извештачу јуришне пушке америчке производње М-16 и ракете БГМ-71 ТОВ, које је Обамина администрација испоручила милитантним групама, пише АМН.

Оружје су сакриле милитантне групе које су или одбиле да предају оружје током њиховог одласка из јужне Сирије или су пристале на договор о помирењу са владом.

У лето 2018. године, милитантне снаге договориле су се о споразуму о помирењу којим ће се окончати непријатељства између владе и побуњеничких трупа на југу Сирије.

Међутим, упркос споразуму, непријатељства се настављају широм јужне Сирије, посебно у области Дара, где милитантне групе настављају да нападају сиријску војску.

Да би се борила против ових група, сиријска војска извела је неколико операција чешљања, што је резултирало хапшењем осумњичених или запленом оружја и опреме.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)