ЛУКАШЕНКО ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Само преко мене мртвог!

Novosti online

10. 11. 2020. у 18:31

ЛУКАШЕНКО ОДБРУСИО ЗАПАДУ: Само преко мене мртвог!

Фото: ЕПА

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко саопштио је да неће дозволити да република постане „провинција“ Пољске и Литваније.

- Пољска и САД су закључили још један споразум о војној сарадњи. Већ пребацују из САД, не из Немачке, у Пољску нове контингенте војника. Поставља се питање: зашто? Ако неко од наших то не разуме, посебно од демонстраната, нека размисли о томе да ситуација није тако једноставна. Ако неко жели да направе од Белорусије провинцију Пољске и Литваније, онда ће то урадити само преко мене мртвог. Они то треба да знају - рекао је Лукашенко.

Подсетимо, јуче је председник Пољске Анжеј Дуда ратификовао споразум о јачању војне сарадње са САД. Према споразуму, у пољском Познању ће већ у новембру бити пребачена команда петог корпуса америчке војске – што је команда из састава америчких снага у Европи. У Познању ће на сталној основи боравити око 200 америчких војника.

Задатак ће им бити да створе услове за пребацивање већих америчких трупа у Пољску и друге земље источне Европе. У овом тренутку се у Пољској налази око 5.000 америчких војника.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)