ЏОНСОН О МЕРАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Останите код куће, надам се нормалном Божићу

Танјуг

06. 11. 2020. у 09:17

ЏОНСОН О МЕРАМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Останите код куће, надам се нормалном Божићу

Фото Танјуг-АП

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон позвао је грађане да остану код куће, у време када ступају на снагу мере карантина, и истакао да програм тестирања и праћења контакта није имао утицај колики је влада желела, али да се ситуација побољшава.

Према новим рестриктивноим мерама, затварају се пабови, ресторани и продавнице чији се рад не сматра нужним.

Џонсон је рекао да се нада да се неки вид нормалног живота вратити у земљи пре обележавања Божића по грегоријанском календару, уколико људи буду поштовали правила, преноси Ројтерс.

Он је рекао да је свестан да су људи уморни, али је оценио да ће мере, које ће бити на снази четири недеље, заиста имати утицаја на вирус, наводи ББЦ.

Он је јуче, на конференцији за новинаре у Даунинг стриту, рекао да ће важење рестриктивних мера "аутомастки истећи" 2. децембра.

"Разумем фрустрације људи због тестирања и праћења које врши НХС (Национална здравствена служба) и то је наишло на пуно критика и очито је некад предуго трајало да људи добију резултате, али се то побољшава", рекао је Џонсон.

Он је додао да, иако то није имао утицај колики је влада желела, "нема сумње да смо идентификовањем људи који су заражени и места где има заражених успели да спустимо Р (стопу репродукције) на начин на који не мислим да бисмо могли на другачији начин".

Џонсон је рекао да ће се Британија ослањати на тестирање и давање боље терапије и лекова у борби против корона вируса, уколико вакцине које се развијају буду имале ограничен успех у борби против ширења инфекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)