БАЈДЕН ПРИЗНАО ЗАШТО НЕ ПРОГНОЗИРА РЕЗУЛТАТ: Сујеверан сам, али чујем да је огромна излазност!

Танјуг

04. 11. 2020. у 01:19

КАНДИДАТ опозиционе, Демократске странке за председника САД, Џозеф Бајден рекао у уторак док је гласање одмицало, да не би да даје прогнозе о исходу избора све док не истекне и последњи сат гласања.

БАЈДЕН ПРИЗНАО ЗАШТО НЕ ПРОГНОЗИРА РЕЗУЛТАТ: Сујеверан сам, али чујем да је огромна излазност!

Илустрација - Foto AP

Новинарима је рекао да је "сујеверан", али да се "нада" јер је од својих помоћника чуо да је "огроман одзив" млађих гласача, жена и старијих Афроамериканаца у Џорџији и на Флориди.

Рекао је да је то "добар знак из базе која ме подржава - али видећемо", додавши: "Толико је неизвесно" у низу савезних држава. 

Бајден је бо уздржан према могућности да коментарише резултате у изборној ноћи, чак и ако председник Доналд Трамп претегне по броју гласова:

- Ако вечерас буде нечега да се каже, рећи ћу, а ако не буде, сачекаћу док се сутра не преброје гласови.

Бајден је у последњим сатима предизборне кампање био у свом родном граду, Скрантону, у Пенсилванији, и у Филаделфији где је посетио омладински центар и пливалиште у којем је радио као дечак. 

- Имаћемо више људи који ће гласати ове године него било када у америчкој историји' - рекао је Бајден окупљеним присталицама на изборном скупу у Филаделфији, у савезној држави Пенсилванија.

Како преноси ЦНН, Бајден је казао да је добио информацију да се очекује да ће на изборима гласати више од 150 милиона грађана.

Бајден је додао да је велики одзив бирача старости од 18 до 30 година, као и да су, према информацијама које је добио, ''до сада 54 одсто гласача биле жене''.

Све детаље избора у Америци пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)