АНТИФА СПРЕМА ХАОС КО ГОД ДА ПОБЕДИ: Изашао водич о нередима у САД! (ФОТО)

Novosti online

02. 11. 2020. у 20:25

САМОПРОЗВАНИ „Децентрализовани анархистички колектив“ повезан са Антифом поделио је на Твитеру мноштво упутстава која покривају све аспекте насилних протеста, од прве помоћи демонстрантима до савета како санирати уобичајене повреде од полицијског оружја, па чак и како најефикасније лечити ране од метка.

АНТИФА СПРЕМА ХАОС КО ГОД ДА ПОБЕДИ: Изашао водич о нередима у САД! (ФОТО)

Фото АП

У оквиру актуелне теме објављени су и постови који се односе на кациге, гас маске, заштитне наочаре, затим упутства како најбоље употребити пиштаљке, као и најбоље савете из праксе за заштиту од сузавца и смртоносне полицијске муниције.

​Пратиоцима је чак представљен и прикладан симулатор протеста како би потенцијални анархисти могли да тестирају своју способност борбе против власти у игри „изабери своју-авантуру“.

​На налогу повезаном са Антифом, левичарском организацијом која је последњих година присутна на многим протестима у Америци, накнадно је објављено у да се изражава нада да ће анархистичка утопија никнути преко ноћи и да ће искључити потребу за било каквим постизборним уличним насиљем у крајње невероватном случају:

- Надамо се да ништа од овога неће бити потребно - надамо се да ће Трамп признати изборе, да ће Бајден и сви други политичари поднети оставке и да ћемо се одједном наћи у свету без капитализма.

​Поједини корисници Твитера подсмевали су се потенцијалним револуционарима, упоређујући их са децом, док други страхују од екстремног погоршавања социјалних проблема у САД, преноси РТ.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)