УСПЕХ РУСКИХ БЕЗБЕДЊАКА: Током 2019. неутралисано 60 „спавајућих ћелија“ екстремистичких организација

Новости онлине

30. 10. 2020. у 17:47

УСПЕХ РУСКИХ БЕЗБЕДЊАКА: Током 2019. неутралисано 60 „спавајућих ћелија“ екстремистичких организација

Фото: принтскрин ЈуТјуб

РУСКЕ снаге безбедности су у централној Русији током прошле године неутралисале 60 „спавајућих ћелија“ екстремистичких организација, изјавио је секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев.

-У посебно ризичној групи су млади мигранти који је не прихватају социјално.културне обрасце руског друштва и носиоци су екстремистичких уверења верског карактера. Они представљају базу ресурса за терористичке и екстремистичке организације- рекао је Патрушев на он-лајн седници о питањима националне безбедности.

Он је, такође, констатовао да су радикални исламски фундаменталисти појачали активности с циљем да ислам приме лица која традиционално нису оријентисана ка муслиманској култури.

-У циљу увлачења младих у противправне акције представници радикалних исламистичких фундаменталиста појачали су активности како би се у ислам преобратили они који традиционално нису тако оријентисани- навео је он.

Навео је и податак да своје позиције у Русију јачају и екстремистичке организације као што си „Јеховини сведоци“, сајентолози и друге.

Реч је о организацијама којима је забрањен рад у Русији.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)