КОРОНА У ЕВРОПИ: Прешли праг од 10 милиона случајева Ковида-19

Танјуг

29. 10. 2020. у 19:43

КОРОНА У ЕВРОПИ: Прешли праг од 10 милиона случајева Ковида-19

Фото: Танјуг/АП

ЕВРОПА је данас прешла праг од 10 милиона случајева корона вируса, саопштио је регионални директор Светске здравствене организације за Европу Ханс Клуге и истакао да је ове недеље Европа забележила највећу учесталост случајева Ковида-19 од почетка пандемије, пошто је у протеклих седам дана пријавељено 1,5 милиона оболелих.

-Укупан број потврђених случајева порастао је са седам на девет милиона за само 14 дана, а данас, Европа је премашила праг од 10 милиона случајева- рекао је Клуге на ванредном састанку министара здравља европског региона СЗО посвећеном прогнозама за зиму у вези са корона вирусом за зиму у Копенагену, наводи се у саопштењу СЗО.

Он је додао да је веома висок ниво учесталости од више од 200 случајева на 100.000 становника, у периоду од 14 дана, забележен у већини европских држава.

Клуге је истакао да је број хоспитализованих порастао до нивоа какав није виђен на пролеће, са више од 10 хоспитализованих на 100.000 становника у трећини земаља у Европи.

Он је додао и да је нагло порасла стопа смртности, наводећи да је забележен пораст од 32 одсто широм Европе прошле недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)