ОГЛАСИО СЕ БАКУ: Оборили смо два јерменска Су-25, гађан Тертер током посете дипломата

Novosti online

29. 10. 2020. у 12:41

ОГЛАСИО СЕ БАКУ: Оборили смо два јерменска Су-25, гађан Тертер током посете дипломата

Фото: ЕПА

МИНИСТАРСТВО одбране Азербејџана саопштило је да је уништило изнад Нагорно-Карабаха два јуришна авиона јерменских снага Су-25. Јереван је то демантовао.

Како је саопштило Министарство њихов циљ били су удари по позицијама азербејџанских снага у Губадлинској области Нагорно-Карабаха.

Истовремено, у Бакуу су навели да јерменске снаге отварају ватру на Тертер где се налазе представници дипломатских мисија.

- Током посете руководилаца дипломатских мисија, акредитованих у Азербејџану, амбасадора, војних аташеа и представника међународних организација, заједно са званичницима наше земље, Тертеру јерменске оружане снаге су још једном прекршиле режим прекида ватре и циљано гађале ту територију - наводи се у саопштењу прес-службе.

Извештач Спутњика са терена потврдио је да  се током посете дипломата Тертеру чула артиљеријска паљба.

У међувремену, јерменска страна је потврдила да им је Азербејџан предао тела 30 погинулих јерменских војника.

Портпаролка јерменског Министарства одбране Шушан Степањан је рекла и да је јерменска страна спремна да преда тела азербејџанских војника.

Раније данас било је извештаја о жестоким обрачунима у Нагорно Карабаху.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gojko

29.10.2020. 17:08

Niko do sada nije video ostatke tog aviona.SOHR je objavio da je još 18 sirijskih plaćenika poginulo u Karabahu i da je njihov ukupan smrtni ishod-188 poginulih sa sve komandantom,proturske,Al Hamza divizije.Postoji sinoćna slika kako deca i bule na severu Sirije,kojima se samo oči vide,čekaju da im dovezu posmrtne ostatke ovih plaćenika.