(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ГЕРИЛА РАЗБИЛА ТУРКЕ: Има мртвих и рањених!

Novosti online

27. 10. 2020. у 15:51

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ГЕРИЛА РАЗБИЛА ТУРКЕ: Има мртвих и рањених!

Depositphotos

У НАПАДУ у сиријском граду Африну, на северозападу Сирије, убијене су две особе. У бомбашком напада повређено је 10 људи у граду под контролом про-турских милитаната.

Мотоцикл напуњен експлозивима експлодирао је у граду Африну, који је под контролом милитаната ТФСА, где је рањено 10 људи, сазнаје турска агенција "Анадолија" од извора са терена.

Иако ниједна група није преузела одговорност за напад, вероватно је то дело курдских бораца из YПГ/ПКК.

Турска је Африн освојила од снага YPG/PKK током операција 2018. године у оквиру офанзиве под ироничним именом  "Маслинова гранчица", али курдску герилу нису успели да униште. Курди су формирали Ослободилачку војску Африна.

YPG/PKK борци настављају да врше нападе, али не преузимају одговорност. Група бораца YPG/PKK, која напада из суседних сиријских региона Тал Рифат и Манбиџ, често напада и градове Џарабулус, Азаз, Африн и ал-Баб.

У својој више од 30 година дугој ослободилачкој кампањи против Турске, ПКК - коју су Турска, САД и Европска унија навеле као терористичку организацију - одговорна је за смрт великог броја турских војника, милитаната и џихадиста.

YPGје сиријски огранак ПКК-а. Турска је од 2016. године покренула три војне операције преко своје границе на северу Сирије како би спречила формирање "терористичког коридора" и омогуц́ила мирно насељавање џихадиста и радикалних екстремиста: Штит Еуфрата (2016), Маслинова гранчица (2018) и Пролец́е мира (2019).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)