ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАВАЈУ КОЛИЧИНЕ: Русија регистровала још једног произвођача вакцине Спутњик V

Новости онлајн

26. 10. 2020. у 12:40

ЗНАЧАЈНО ПОВЕЋАВАЈУ КОЛИЧИНЕ: Русија регистровала још једног произвођача вакцине Спутњик V

Фото: АП

МИНИСТАРСТВО здравља Русије регистровало је још једног произвођача вакцине против ковида 19 „Спутњик V“, компанију „Генериум“, саопштила је прес служба Министарства.

- Нови произвођач ће значајно повећати количине вакцине, а тиме и број Руса вакцинисаних против ковида 19 - навело је министарство.

Раније је „Медгамал“ уврштен у огранак истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и компаније „Бинофарм“.

Подсетимо, Министарство здравља Русије у августу је регистровало прву вакцину на свету за превенцију ковида 19, коју је развио Научно-истраживачи центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ и произвео заједно са Руским фондом за директне инвестиције. Вакцина је названа „Спутњик V“.

У октобру је регистрована друга вакцина „ЕпиВакКорона“ која је направљена центру „Вектор“ Роспотребнадзора. Тренутно се врше клиничка испитивања треће вакцине коју су развили стручњаци из Кировског научног центра „Чумаков“.

Према речима министра здравља Михаила Мурашка масовна вакцинација ће започети након покретања великих обима производње и биће бесплатна.

Раније је министар индустрије и трговине Денис Мантуров рекао да је планирано да производња вакцине „Спутњик V“ у Русији буде до милион и по доза до краја године.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)