ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА ХЕЗБОЛАХОМ: Дигнут и резервни састав, трупе су на граници са Сиријом и Либаном!

Novosti online

25. 10. 2020. у 14:35

ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА РАТ СА ХЕЗБОЛАХОМ: Дигнут и резервни састав, трупе су на граници са Сиријом и Либаном!

Фото: Принтскрин

ПОД насловом "Смртоносна стрела", Израелске одбрамбене снаге (ИД) покренуле су у недељу ујутру велику војну вежбу којом се симулира могући ратни сценарио на више фронтова против Хезболаха.

Портпарол израелске војске Авичај Адрае рекао је на свом Твиттер налогу да вежба "Смртоносна стрела", која ће се одржати до следећег четвртка, и која је највећа војна вежба у земљи ове године, симулира рат на више фронтова са фокусом на северни фронт.

Портпарол је изјавио да је циљ вежбе био да се повећа спремност и побољшају офанзивне способности израелске војске на свим нивоима, усвајањем радног метода, како би се постигла победа новим механизмима.

Вежба ће обухватити командни центар, редовне и резервне снаге, уз учешће ваздухопловства и морнарице, поред обавештајних снага, технолошких логистичких тела и Управе за комуникације и заштиту у области сајбер безбедности.

Адрае је нагласио да ће вежбу пратити активно кретање борбених авиона, хеликоптера и осталих снага широм земље, јер ће поред лука Хаифе бити активно кретање снага безбедности, војних возила и поморских пловила у разним регионима укључујући и град Ашдод.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)