КЉУЧНА ТАЧКА: Азери кренули на јерменски коридор живота (МАПА)

Novosti online

25. 10. 2020. у 09:05

КЉУЧНА ТАЧКА: Азери кренули на јерменски коридор живота (МАПА)

Фото: ЕПА

ЈЕРМЕНСКО Министарство одбране извештава о покушајима азербејџанских снага да се пробију до Лачина, кључне тачке на аутопуту која повезује Јерменију са Карабахом.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

Фото: Принтскрин

У Москви су 9. октобра одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана који су трајали више од десет сати и завршени су усвајањем споразума о прекиду ватре од поднева 10. октобра у хуманитарне сврхе ради размене ратних заробљеника и других притворених особа и тела мртвих. Међутим, истог дана стране су почеле да се међусобно оптужују за кршење примирја.

Други покушај организовања хуманитарног прекида ватре учињен је у ноћи између 17. и 18. октобра, али већ неколико сати након што је примирје ступило на снагу, Јерменија и Азербејџан изјавили су да га друга страна није испоштовала

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)