ГЛАВНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ЗА НАПАД НА РУСИЈУ: Надмоћ НАТО-а се заснива на њему, само ове године добиће их на стотине (ВИДЕО)

Новости онлине

24. 10. 2020. у 11:53

АМЕРИЧКИ ловац пете генерације Ф-35 је главно оружје помоћу којег је могуће пружити отпор Русији у случају војног конфликта у Европи, саоптшено је из америчког стратешког аналитичког центра „РАНД“.

ГЛАВНО АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ЗА НАПАД НА РУСИЈУ: Надмоћ НАТО-а се заснива на њему, само ове године добиће их на стотине (ВИДЕО)

Фото: Депоситпхотос

Како се наводи, надмоћ НАТО-а ће се заснивати управо на томе, будући да је у плану да Алијанса током 2020. године добије стотине ових летелица.

Према тврдњама америчког аналитичког центра, ловац Ф-35 је у стању да пробије руски систем противваздухопловне одбране и да направи превагу у првим часовима сукоба.

Иначе, амерички авион Ф-35 је ловац-бомбардер пете генерације која се налази у арсеналу многих западних земаља, а развој ове летелице до сада је Америку коштао 1,5 билиона долара.

Упркос томе, према писању америчких медија, прошлог новембра Пентагон је имао великих проблема приликом сервисирања ових летелица будући да на лагеру није имао довољно резервних делова за њихово одржавање.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Gamailo

24.10.2020. 15:19

Lažni Amerikanci marš sa Severnog Američkog kontinenta. Egipćani vi koji se lažno predstavljate Izraelcima marš u Egipat. Lažni Australijanci vi koji niste Aborđini marš sa Australijanskog Kontinenta .