ЈЕРМЕНИ ЛАНСИРАЛИ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ НА АЗЕРБЕЈЏАН? Стижу опречне информације, огласиле се зараћене стране

Новости онлине

22. 10. 2020. у 09:11

ЈЕРМЕНИ ЛАНСИРАЛИ БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ НА АЗЕРБЕЈЏАН? Стижу опречне информације, огласиле се зараћене стране

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

МИНИСТАРСТВО одбране Азербејџана саопштило је да су са територије Јерменије у правцу рејона Габале на северу земље лансиране балистичке ракете. Јереван је демантовао ову тврдњу.

- Балистичке ракете су лансиране са територије Јерменије у правцу Габале и Курдамира 22. октобра у девет сати по локалном времену (седам по средњоевропском) - саопштила је прес-служба војног ресора.

С тим у вези, портпаролка Министарства одбране Јерменије Шушан Степањан негирала је тврдњу Бакуа о лансирању ракета.

- Никакве ракете нису испаљене са јерменске територије у правцу Азербејџана) - истакла је она.

Истовремено, азербејџанско Министарство одбране је саопштило да су борбе у Карабаху настављене.

- Борбена дејства различитог интензитета настављена су дању 21. октобра и у ноћи 22. октобра на Агдере-Агдамском, Физули-Џебраилском и Зангилан-Губадлинском правцу фронта. Непријатељ је из стрељачког оружја, минобацача и топова пуцао на одбрамбене положаје азербејџанске војске - наведено је у саопштењу.

Војни ресор тврди да је јерменска јединица претрпела губитке у људству и војној техници у Губадлинском правцу, као и да је била приморана да се повуче са стратешких висина.

- Борбена дејства се тренутно настављају дуж читавог фронта. Наше трупе контролишу оперативну ситуацију - додало је Министарство.

Са своје стране, непризната република Нагорно-Карабах саопштила је да азербејџанска војска изводи артиљеријске нападе на град Мартуни и околна села.

Претходно је јерменски премијер Никол Пашињан изјавио да је Азербејџан претрпео велике губитке током борбених дејстава у Нагорно-Карабаху и да је сада принуђен да користи своје последње резерве на бојном пољу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)