ИЗВРШИТЕ ПРИТИСАК НА ТУРСКУ: Важан апел јерменског председника за НАТО и ЕУ - Ердоган свуда око себе ствара нестабилност!

Новости онлајн

19. 10. 2020. у 17:35

ПРЕДСЕДНИК Јерменије Армен Саркисјан позвао је Европску унију и НАТО да изврше притисак на Турску која, према његовим речима, сеје нестабилност на Јужном Кавказу.

ИЗВРШИТЕ ПРИТИСАК НА ТУРСКУ: Важан апел јерменског председника за НАТО и ЕУ - Ердоган свуда око себе ствара нестабилност!

Foto AP

- Позивам све у Бриселу да изврше притисак на Турску. Пре свега, морају да одлуче шта је прихватљиво, јер ће дејства Турске наштетити НАТО-у, његовој репутацији и основној идеји да је то савез који постоји ради заштите од непријатеља- рекао је Саркисјан.

Јерменски председник сматра да ће мешање Турске у сукоб у Карабаху на страни Бакуа променити геополитику Јужног Кавказа, претворивши Азербејџан у турско упориште на путу ка ширем региону и утицају Анкаре на цевоводну мрежу.

Он је упозорио да би сиријски терористи у Азербејџану могли постати фактор дугорочне регионалне нестабилности.

- Они ће тамо створити још једну зону нестабилности која ће угрожавати Азербејџан, Русију, Јерменију и Иран - истакао је Саркисјан.

- Стиче се утисак да Ердоган свуда око себе ствара нестабилност, уништавајући тренутни статус кво. У том мору нестабилности Турска, чини се, плови прилично мирно, јер јој омогућава да се игра са свима - закључио је јерменски лидер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)