ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ: Велика офанзива Азера, уз подршку артиљерије и дронова

Новости онлине

16. 10. 2020. у 23:23

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ: Велика офанзива Азера, уз подршку артиљерије и дронова

Фото: Твитер

У ЈУЖНОМ правцу линије додира у Нагорно-Карабаху настављају се тешке борбе, саопштио је портпарол Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан.

„Данас је у јужном и северном правцу линије додира, након масовне артиљеријске припреме уз подршку беспилотних летелица, авијације и ракетних средстава, противник прешао у офанзиву великих размера. Жестоке борбе су посебно вођене у јужном правцу. Након два напада у северном правцу противник је одбијен. Није успео да заузме ниједан положај нити узвишење. Настављају се тешке борбе на југу“, рекао је Ованисјан, истакавши да су се јерменске снаге прегруписале у неким деловима.

Ованисјан је такође саопштио да се најупорније борбе воде на југу и на северу. Додао је да нема промена у правцу Гадрута.

Фото: Твитер МО Азербејџана

Раније је саопштено да су се у престоници непризнатог Нагорно-Карабаха Степанакерту огласиле сирене за ваздушну опасност, први пут од уторка ујутру, 13. октобра.

Информације је потврдио и омбудсман непризнатог Нагорно-Карабаха Артак Бегларјан, истакавши да Степанакерт гађају тешким ракетама.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

У Москви су 9. октобра, на позив председника Русије Владимира Путина, одржани преговори министара спољних послова Јерменије и Азербејџана, који су трајали више од десет сати. Током преговора Јереван и Баку су договорили да се уведе прекид ватре од поднева 10. октобра.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Prle

17.10.2020. 06:04

Да, квалитетни дронови су будућност! Верујем да за неколико година, десетак рецимо ће авиони отићи у прошлост. Дрон ем лети више, брже, тачније циља боље уз то јефтиније је и пилот није потребан!

nenad

17.10.2020. 11:08

svaki rat koji se vodi na planeti zemlja, pridonosi brzom unistavanju cijelog covjecanstva, i onoga najvaznijeg a to je majka priroda, ako se ovakvo nastave i dalje slijedi nam nestanak populacije. mir i dobro ljudima dobre volje. samo ludjaci i fanatici vole rat i oruzje. pozdrav domovini. Green peace.