ПАЛИ БОСОВИ КОЗА НОСТРЕ: У велкој акцији италијанске полиције ухапшено више од 20 припадника ове мафијашке организације

Тањуг

13. 10. 2020. у 16:21

ПАЛИ БОСОВИ КОЗА НОСТРЕ: У велкој акцији италијанске полиције ухапшено више од 20 припадника ове мафијашке организације

Фото: Luca Zennaro/ANSA via AP

ИТАЛИЈАНСКА полиција постигла је велики успех када је у Палерму ухапсила више од 20 припадника мафијашке организације "Коса ностра" почевши од шефова до ситних лопова и "извођача илегалних радова", пише дневни лист "Хафингтон Пост".

Ухапшени су "капиларно" контролисали део Палерма који се зове "Борго Векијо".

Оптужени су за изнуђивање, убиства, криминално удруживање, растурање дроге, крађе, провале и слично.

Акција је покренута након што су се власници једног броја трговина из кварта побунили, и пријавили полицији мафијаше, јер висе нису желели, нити могли да трпе да плаћају наметнуту "заштиту" мафијашкој породици Анђела Монтија.

Бос Монти био је у затвору уназад три године, такође због мафијашког деловања, али је по изласку преузео стару улогу боса и наставио са криминалним послом.

Мафија је у кварту Борго Векијо контролисала не само комерцијалну делатност, већ и организацију и присилно убирање новца за религиозне манифестације и музичке концерте.

Мафиози су бирали ко ће од познатих певача наполитанских песама учествовати на концертима и регилиозним приредбама, контролисали су навијаче локалног фудбалског тима, а од новца прикупљеног илегалниум пословима, између осталог, помагали мафијашке породице чији су чланови били у затвору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)