СЛОВАЧКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања

Танјуг

11. 10. 2020. у 21:44

СЛОВАЧКА УВОДИ НОВЕ МЕРЕ: Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања

Фото Н. Скендерија

У СЛОВАЧКОЈ ће од четвртка ступити на снагу нове мере против ковид-19, због погоршања епидемиолошке ситуације у земљи, преноси ТАСР.

Почев од 15. октобра, у Словачкој ће ступити на снагу нове мере против корона вируса. Ношење заштитних маски сада ће бити обавезно и на отвореном простору. Једини изузетак биће простор изван насељених места, ако је реч о члановима породице или људима који се налазе на међусобној удаљености већој од пет метара.

Масовни догађаји и окупљања грађана биће забрањени. Одржавање врхунских спортских догађаја биће изузето од ове забране, али ће играчи морати да се тестирају на корона вирус, док ће утакмице бити без публике.

Ресторани ће смети да служе само упаковане оброке које ће муштерије моћи да једу искључиво напољу.

Теретане, велнес центри, аквапаркови, базени и сауне биће затворени. Прехрамбене продавнице мораће да издвоје време у периоду између 9.00 и 11.00 за куповину грађана старијих од 65 година. Број муштерија у продавницама и тржним центрима биће ограничен на једну особу на 15 метара квадратних.

Средње школе ће прећи на онлајн одржавање наставе.

Нове мере биће на снази све док просечан дневни број новозаражених током седам дана не падне испод 500.

У Словачкој је у последња 24 сата потврђено 1.054 нових случајева ковид-19, а од почетка пандемије скоро 20.000. Од последица ковид-19 до сада је преминуо 61 пацијент, а нови смртни случајеви нису забележени од последњег пресека.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)