РУСИЈА МЕЊА ПРАВИЛА ИГРЕ: Запад у ракетама Су-57 види озбиљну претњу (ВИДЕО)

Новости онлајн

09. 10. 2020. у 23:40

НОВА ракета ваздух-ваздух руске производње ─ К-77, израђена је специјално за вишенаменски ловац пете генерације Су-57. Јединствена ракета има низ кључних предности у односу на америчке и кинеске моделе, пишу колумнисти војног часописа „Милитари воч“.

РУСИЈА МЕЊА ПРАВИЛА ИГРЕ: Запад у ракетама Су-57 види озбиљну претњу (ВИДЕО)

Фото: lifenews.ro@LifenewsRo

Домет К-77 је 190 км – више од америчког адута АИМ-120Д са њених 180 км, али мање од кинеске ПЛ-15, која достиже од 250 до 300 километара. Истина, компактност К-77 (модификација ракете Р-77) омогућава јој да се лансира са невероватном прецизношћу и на најокретнијег непријатеља. А сложени радар на носу може да обезбеди „вид“ ракете од 360 степени – ништа не може побећи из њеног видног поља.

Међутим, аутор наводи да је К-77 само један пример који показује јединственост Су-57 у новим технологијама војне индустрије, што указује на заостајање читавог света за Русијом у области високотехнолошке одбрамбене производње.

Како се наводи у чланку, носивост Су-57 омогућава да се у авиону понесе до осам ракета К-77. Кинески Ј-22 и Ф-22 америчког ратног ваздухопловства могу само да позавиде с обзиром да могу да носе само по шест ракета великог домета и по две кратког.

Западни конкурент руског ловца, Ф-35, може да носи само четири ракете било које врсте, али хиперсоничне ракете, на којима Сједињене Америчке Државе покушавају да раде за свој авион, још увек су у фази развоја.

Ловац Су-57 је универзална летелица, која са једнаким успехом може да решава и задатке стицања надмоћи у ваздуху, као и задатке пресретања мета мале величине уз гађање копнених циљева. Авион има све карактеристике пете генерације — смањену радарску видљивост, свеобухватан преглед радарског система, могућност интеграције у јединствени информативни простор операције ваздух-земља, суперманеврисање, као и „паметну“ пилотску кабину.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)