ЈЕРМЕНИЈА ЈЕ ПРЕПРЕКА МИРУ! Ердоган поручио - Наставићемо да подржавамо Азербејџан!

Танјуг

27. 09. 2020. у 18:07

ЈЕРМЕНИЈА ЈЕ ПРЕПРЕКА МИРУ! Ердоган поручио - Наставићемо да подржавамо Азербејџан!

Foto AP

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган сматра да је Јерменија препрека мируНа и поручио да ће Турска наставити да подржава Азербејџан у сукобу око Нагорно Карабаха.

Ердоган је данас на Твитеру позвао Јермене да устану против лидера који их, како каже, "вуку у катастрофу" и најавио да ће се солидарност Анкаре са Бакуом наставити.

- Јеременија, која је поново напала Азербејџан, показала је још једном да је највећа претња миру у региону - рекао је Ердоган.

Он је додао да је међународна реакција на конфликт недовољна.

Турска позива "цео свет да стане уз Азербејџан у његовој борби против инвазије и бруталности", навео је турски председник, преноси Ројтерс.

Јерменија и Азербејџан дуго су у сукобу због отцепљеног азербајџанског већински јерменског региона Нагорно-Карабаха, гранични сукоби појачали су се протеклих месеци, а јутрос су ескалирали.

Све детаље сукоба у Нагорно Карабаху пратите у блогу уживо КЛИКОМ ОВДЕ!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

plitka philosophia

27.09.2020. 19:55

Када масакрираш милион ипо јерменске нејачи, онда је то статистика, а када други ликвидирају хиљаду ипо војноспособних муслимана, е онда је то геноцид.

Cole5

27.09.2020. 20:09

Јели оно беше почетком двадесетог века турци побише 1,5 милиона Јермена, после немаца који су први у Европи а и у свету турци су на другом месту по броју убијених. И никад их нико не прогласи геноцидним народом јер то није одковарало једној острвској колонијалној сили јер су турци тада за њих одрадили прљав посао... да би се приближили Царској Русији...