ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСТУПА КИМ ЈЕ НАРЕДИО УБИСТВО БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Бизарне ствари у Северној Кореји кажњиве су смрћу

Новости онлајн

27. 09. 2020. у 00:44

ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСТУПА КИМ ЈЕ НАРЕДИО УБИСТВО БИВШЕ ДЕВОЈКЕ: Бизарне ствари у Северној Кореји кажњиве су смрћу

Фото АП

СЕВЕРНОКОРЕЈЦИ али и странци који бораве у тој земљи морају да буду веома опрезни, јер могу да остану без главе и због најситнијих преступа.

Свет је шокиран вешћу да је севернокорејска војска усмртила а онда и запалила тело једног званичника из Јужне Кореје који покушао да уђе на територију Северне Кореје. Међутим, овај ужасни догађај не треба да чуди, кад се узме у обзир суровост тамошњег режима.

У Северној Кореји власти предвођене Ким Џонг Уном редовно врше егзекуцију и над сопственим званичницима, који из неког разлога, престану да буду у његовој милости. Међу његовим жртвама су и припадници његове породице.

А шта је са обичним народом? Севернокорејци али и странци који бораве у тој земљи морају да буду веома опрезни, јер могу да остану без главе и због најситнијих преступа. Ево неких наизглед безазлених ствари које могу да доведу до најтеже казне у Северној Кореји:

Алкохол

Грађани смеју да пију алкохолна пића само на посебне празнике. Један севернокорејски званичник је ухваћен 2012. како пије током 100-дневног периода жалости због покојног "драгог вође" Ким Џонг Ила. Ким Џонг Ун је захтевао да званичник буде "избрисан", да од њега не остане ни траг. Зато су га разнели гранатом.

Гледање телевизора

Грађанима је забрањено да гледају било шта осим државне пропаганде. У последњих неколико година Северна Кореја је јавно погубила више од стотину људи због гледања јужнокорејске телевизије.

Религија

У Северној Кореји технички постоји слобода практивковања разних религија. Међутим 2013. године је 80 хришћана јавно погубљено јер су код њих нађене Библије.

Музика

Сву музику у Северној Кореји контролише држава и она мора да велича режим. Сву западњачку музику доживљавају као злочин против државе и њено емитовање повлачи са собом смртну казну.

Комуникација са спољним светом

Међународни позиви кажњиви су смрћу. 2013. године, мушкарац из Северне Кореје јавно је стрељан због позивања свог пријатеља из Јужне Кореје.

Путовања у иностранство

Ултимативни злочин у Северној Кореји је напуштање земље. Они који желе да побегну из земље ће покушати да потраже уточиште у Кини, али ако их ухвате, биће присилно враћени и погубљени.

Порнографија

Прављење, продаја, па чак и само гледање порнографије може довести до смртне казне. 2013. године пријављено је да је лидер Ким Џонг Ун наредио да се погуби његова бивша девојка пред њеном породицом зато што је наводно учествовала у снимању порнографије.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zoki

27.09.2020. 08:31

Mislim da od ovog dosta nije bas tako. Ima tu istine i zaista je strog rezim vladajuceg vodje Kima ali ne treba verovati medijima. Slusao sam jednog naseg trenera mislim da rukometnog zenskog kluba koji zivi vec 15-20 godina u Severnoj Koreji da dosta toga nije tacno sto pisu mediji.