САЈАМ АУТОМОБИЛА У ПЕКИНГУ: Нови електрични модели "Форда", "Нисана", "БМВ-а"

Танјуг

26. 09. 2020. у 16:41

НА ДАНАС отвореном сајму аутомобила у Пекингу, светски познати произвођачи као што су "Форд", "Нисан" и "БМВ" представили су своје нове електричне моделе за кинеско тржиште, који се одликују повећаном аутономијом.

САЈАМ АУТОМОБИЛА У ПЕКИНГУ: Нови електрични модели Форда, Нисана, БМВ-а

Фото: Танјуг/АП

Међу таквим фирмама су и неки амбициозни кинески брендови, па је, на пример, "Џили ауто" презентовао више електричних модела са декларисаном аутономијом од више од 500 километара по једном пуњењу.

Реч је о првом великом сајму у било којој индустријској грани у Кини који ће бити одржан од избијања пандемије ЦОВИД-19, због које су ипак на снази већ уобичајене превентивне мере, а конференције за штампу одржавају се путем међународног видео линка.

Кина је прва међу водећим привредним силама света које су почеле да се опорављају од економских последица пандемије, па се произвођачи аутомобила надају да би управо на том тржишту могли да постигну пораст продаје и преокрену тренд који им је донео губитке који се мере милијардама долара, наводи АП.

Сајам, под називом "Ауто Чајна 2020", требало је да буде одржан у марту, али је због пандемије одложен.

Одлука Комунистичке партије Кине да одобри његово одржавање крајем овог и почетком следећег месеца одраз је уверења власти у Кини - одакле је ЦОВИД-19 крајем прошле године почео да се шири светом - да је пандемија у тој земљи сада под контролом.

Ношење заштитних маски у сајамском простору је обавезно, а број посетилаца манифестације, која је 2018. године привукла 820.000 људи, ове године је ограничен.

У улози домаћина највећег сајма аутомобила у Кини сваке године се смењују Пекинг и Шангај, који је "Чајна ауто" организовао лане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)