Ако се венчате на Сицилији, добићете поклон од 3.000 евра: Ево до када важи понуда

Novosti online

20. 09. 2020. у 13:13

Ако се венчате на Сицилији, добићете поклон од 3.000 евра: Ево до када важи понуда

Фото: Депоситпхото

ВЛАСТИ италијанске регије-острва Сицилија донеле су одлуку да сваком младом пару који одлучи да се венча на Сицилији поклоне 3.000 евра, пише дневни лист “Хафингтон Пост”.

Понуда важи све до 31. јула наредне године. Сицилија са својим барокним палатама и вилама, средњевековним црквама и прекрасном природом је привлачно место за церемоније.

Најпознатије венчање које је обављено на острву јесте оно из филма “Кум”, режисера Френсиса Форда Кополе, у којему се син мафијашког кума венчава са локалном лепотицом.

Ово филмско венчање позиционирало је Сицилију као једно од веома цењених места за обављање свадбених свечаности, и подстакло је формирање низа малих породичних фирми које су се бавиле припремом и организовањем свадбарских свечаности.

До пандемије Цовида19 најбројнији младенци и сватови били су из Америке и Јапана, али је карантин готово сасвима укинуо делатност која је доносила годишњи приход од 50 милиона евра.

Последице кризе трпе не само фирме које организују венчања, већ низ пратећих делатности као што је катеринг, фотографске услуге, конобари, хотели, штампарије, а на губитку су и места која су изнајмљивана за свадбе не само прекрасне сицилијанске барокне виле и палате, већ и музеји, манастири, све је то живело од “венчања”, делатности која је у време коронавируса, што се тиче Сицилије, замрла.

То је био разлог локалним властима да понуде поклон младенцима који одлуче да се “на вечну љубав” обавезу на Сицилији.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)