ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА ОТВОРИО КАРТЕ И ПРИЗНАО СВЕ: Белорусији радимо исто оно што смо у Сирији, Украјини и Либији - РЕЗУЛТАТИ СУ ЖАЛОСНИ!

Новости онлајн

18. 09. 2020. у 18:47

ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА ОТВОРИО КАРТЕ И ПРИЗНАО СВЕ: Белорусији радимо исто оно што смо у Сирији, Украјини и Либији - РЕЗУЛТАТИ СУ ЖАЛОСНИ!

Фото Танјуг

ПОСЛАНИК немачког Бундестага и члан одбора за међународне послове (Алтернатива за Немачку) Валдемар Херт позвао је да се Белорусији не намеће „западна визија демократије“, јер би то у супротном могло довести до жалосних последица.

- Понашање и стратегија западних земаља према Белорусији идентично је ономе како смо се понашали у процесима у Сирији, Украјини и Либији. Ако погледате до чега су довели наши покушаји извоза западне визије демократије у друге земље, закључци су врло жалосни - рекао је Херт за Спутњик.

Према његовим речима, Либија је потпуно разрушена, у Сирији је рат, глад и милиони избеглица.

- Украјина – тамошњи живот није постао бољи, становништво се исељава, животни стандард грађана је потпуна катастрофа и, да није било милостиње споља, држава више не би постојала. Стога је лако замислити шта би могло да чека Белорусију - нагласио је Херт.

Према његовим речима, Белорусија се увек трудила да буде веза Запада и Русије.

- Сада је тај мост одсечен са наше стране. Судбина земље не треба да се решава на улицама - рекао је немачки посланик.

Раније је Европски парламент саопштио да Координациони савет опозиције Белорусије сматра „привременим представником народа“ и подржава одржавање нових избора у земљи.

Након пленарне седнице Европског парламента објављен је усаглашени текст резолуције у којем се, између осталог, наводи да Европски парламент не признаје резултате председничких избора у Белорусији и да Александра Лукашенка не сматра легитимним председником. Такође је наглашено да Европски парламент подржава увођење санкција против Лукашенка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

TRN

18.09.2020. 20:09

Da nema engleza, nemci bi bili na prvom mestu omrazenih. Lukašenko nije šupalj zub da mu sa zapada stavljaju plombu. Brisel je jedan potrčko koji je povezan samo žicom da uši ne ispadnu. Ostalo je sve u ruskim rukama do granice tolerancije. Za loš postupak postoji loš udarac. To nemci dobro znaju.

Srđan

20.09.2020. 17:13

Не знам ко сашио оволико бело-црвено-белих застава ? Како су ушле у Белорусију ? Ко их је послао ? Ко расподелио протестантима ?